Informatie

De Tuimelaar heeft op de begane grond 1 verticale groep, max 12 kinderen van 0 tot 4 jaar, boven hebben we nog een horzontale groep van max 6 kinderen die speciaal is ingericht voor de 3+ kinderen. Waar ze met andere materialen kunnen spelen wat voor hun leeftijd uitdagend is.

We werken met thema’s, zoals ‘circus, ‘dieren’, ‘seizoenen, etc. Hiermee stimuleren we telkens weer de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Activiteiten, kringgesprekjes, liedjes en verhaaltjes staan dan in het teken van dit onderwerp. Op speelse wijze aangepast aan het ontwikkelingsniveau van de kinderen, wordt zo hun leefwereld vergroot. We bieden ook een VVE programma aan van Uk en Puk.

We willen ze veel leren dit doen we door activiteiten te doen met een doel., Bijv: bij gekleurde stukjes papier plakken zit als doel het benoemen van de kleuren en fijne motoriek word gestimuleerd, kleien: fijne motoriek/de gevoeligheid van de handen versterkt, expressiemateriaal waarmee ze emotioneel belangrijke ervaringen kunnen uitdrukken, één stuk verdelen in talloze brokjes en dan weer samenvoegen tot één geheel. Een belangrijke ervaring om later te kunnen leren rekenen. We proberen de kinderen goed voor te bereiden voor de basisschool. Wij vinden het belangrijk dat een kind, kind mag zijn. Zich veilig en vertrouwd voelt.

Totale opvang

Waarbij alles- van luiers en fruit hapjes tot eten en drinken (behalve fles-voeding en speciale diëten) door ons verzorgd wordt. En dit is vanzelfsprekend bij de prijs inbegrepen.